lördag 26 februari 2011

Planer och funderingar inför 2011

Sitter i skrivande stund i Norge, c.a 50 mil hemifrån. Till en av anledningarna till att jag slutat bygga. Helt enkelt brist på tid att tillverka fiskedrag.

Min tid kommer läggas på fiske. Då jag har ett kopiöst sug efter fiske just nu.


Har börjat lite smått att gå genom min utrustning. Hittade en gömma med massa beten som min son lagt undan. Efter hård förhandling delade vi upp dem broderligt. Kan tillägga att det var c.a 50 beten från birkanlures som fanns i denna gömman. Hittade där bl a ett av mina första beten som jag gjort. Ett bete jag fortfarande idag kan titta på och känna mig riktigt nöjd. Till min förvåning fanns där en gäddtand i lacken. Tydligen har jag fått fisk på denna, varför den temporärt lämnat min beteshink vette gudarna. Men nu är den tillbaka, garanterat i första uppställningen!

Hittade många goobitar som garanterat kommer få smaka gäddgaddar denna säsong.
Krokar hittade jag en påse med c.a 100 VMC 8650 permasteel, 3/0. Otroligt vad saker man kan hitta om man bara letar lite.

Mina största problem ligger i dagsläget ombygge av ett spö, samt val av ny rulle.
Spöt är färdigslipad och väntar på att jag ska beställa hem ett nytt rullfäste och EVA-foam till handtagen. Detta är väl egentligen inget större problem.

Men rulle däremot, målet var att köpa en Revo TORO 51 HS. Men jag kan inte motivera en rulle som kostar mig c.a 2500:-. Så nu funderar jag på att via USA ta hem en ABU C3 som jag ska uppgradera med snabbare utväxling, powervev och fetare bussningar. Det ligger närmare just nu att skaffa ytterligare en C3, kör med en sådan på mitt spinnspö och det känns som en gedigen rulle som garanterat står emot påfrestningar.

Som det ser ut nu kommer jag tillverka egna bussningar. För tillfället jobbar jag inom industrin och har tillgång till svarv och rätt material. Ska även testa att göra bussningar i ALU-BRONS, detta ska enligt material leverantören smörja ytterligare.


Vart kommer jag att fiska då?
Som det ser ut nu, med båttillgång o s v, blir det fiske i en liten sjö som heter Vristulven. Där har jag tillgång till en liten plastbåt med 2 hk.
Ska försöka få plats i några vänners båtar för ytterligare fiske.

Planer finns givetvis för att införskaffa en egen båt. Har tittar lite på Linder 445Max och 445 Catch. Men i dagsläget finns ej de pengarna tillgängliga för ett sådant ekipage.
Vi får se vad framtiden har i sitt sköte...

onsdag 9 februari 2011

Då skriver vi lite igen...

Har fått många kommentarer angående mitt beslut att bygga beten.
Kan erkänna att detta beslut kommer jag stå fast vid. Inga fler beten från birkan kommer ny tillverkas.

Tiden finns ej att lägga ner på beten för den blyga inkomst detta ger.

Min tanke är att driva bloggen vidare i fiskerelaterad ton, lite roliga repotage. Kanske lite intervjuer, fiskedagbok etc.


Denna säsong kommer läggas mycket tid på fiske. Målet är i dagsläget att utforska en mindre sjö som finns i nära anknytning till mig. Där har jag tillgång till en lite plasteka och 2hk motor. Vet att det lurar stor fisk där, så låt JAKTEN börja!!!!!