fredag 23 juli 2010

beten till salu

Lite beten som ska bort.
Alla glitter 250:-
Vanliga 200:-
maila: johan@birkan.se så bestämmer vi frakten där.

onsdag 21 juli 2010

Jigg bonanza.

Idag begav sig Krongäddan ännu en gång ut på nya Gös äventyr. Vädret har ju varit lite upp och ner på senare tid, så vi ville vänta ut Gädd fisket tills det stabiliserat sig igen. Så vad passade då inte bättre än att utnyttja mitt nya Vertical Jigging intresse som Toni tryckt på mig.

Min första fix idé jag fick innan vi åkte ut var att jag var tvungen att ta en Gös på mitt Pulse spö som jag tidigare skrivigt om. Det kändes som att det kunde vara grymt skönt att VJ:a med oxå. Och mina aningar svek mig inte och jag lyckades plocka 2 Gösar på en silver glittrig whipstick på det. Hade även ett riktigt aaaaas på det oxå, men den slet sig. Det var verkligen ett riktigt skönt spö att drilla Gös på må jag säja och kommer användas fler turer framöver.

Men nu när jag endå har köpt ett VJ spö med rulle av Toni så ville jag ju köra med det oxå, så vart att köra med det resten av dagen. Är ett 6 fot Walker spö upp till 28gr med en BFT rulle. Riktigt mysig pjäs och sådär lagom känsligt i spötoppen. Mycket nöjd.


Allt som allt så var det en riktigt kul dag för en rookie i Gös branschen. Vi drog 18st Gösar, 1st Gädda och en 400gr borre för dagen. Toni "vann" dock Med 10-8 i Gösar och 1-0 i Abborre. Fick ialf nöja mig med att jag har lyckats pricka in alla 3 predatorer på VJ med Gäddan som jag fick idag=).
Så kommer garanterat bli fler pass framöver med VJ nu när man fått upp ögonen för det. Ska bara se när man får tid nu när frugan fick hoppa in och jobba på semestern.
Men tills nästa gång, Skitfiske!! /Stefan!



( Toni med dagens största.)

fredag 16 juli 2010

lite nya färger och en prototyp


Här har jag valt att måla ett bete helt i fluorosa, har toppat ryggen med lite flammröd färg för att få en brytande kontrast.




Zizzy i min nya abborrefärg. Denna består mest av en glitterbas, där man sen målar till detaljerna...





Tricky, som i detta fallet fått en tail. Gjorde denna till en kompis på beställning. Enligt honom räcker det att ha med bara en tricky.tail ut på fisket..





Ett betet jag testar för fullt. Det är min wobbler mouche som har fått stå modell. Valde även att montera öglan på ovandelen av betet. Kalasroligt bete att bara spinna hem...




Blev väldigt nöjd med de två sista fotona. Jag har skaffat mig en portabel fotostudio för att få perfekt ljus. Nu ska jag bara lära mig hur kameran fungerar på bästa sätt.



torsdag 15 juli 2010

Nya arter...

Då väntan på regniga och avkylande dagar verkar vara för evigt, så beslöt sig Krongäddan för att ta sig ut på lite Abbor och Gös fiske. Och när man endåså bytt båt så lockade det ju lite med att testa den på sjön.
Då jag är rookie på Gös fisket och inte fått nån gös på dom få minuter i mitt liv jag testat fiskat med vertikal spö i hand, så har jag givetvis inte inhandlat några saker än. Men tanken har varit att införskaffa sig ett så småning om. Men som tur är så är Toni lite prylbög och hade givetvis ett till som han självklart lånade ut till en stackars vertikal lös själ.

Nåväl, vi började dagen med lite jakt på kilos borrarna med hederligt jiggande och kom snabbt underfund med att vi var slagna av dessa tjurskallar. Vi drog ialf upp 8 småttingar vid ett vass parti när vi sökte lä en stund. Ingen direkt tröst och man började redan här fundera på om man ska skita helt i fisket och bara åka hem och invänta regnet ialf.

Men skam den som ger sig, vi beslöt oss för att testa lite vertikalande i det lite väl blåsiga vädret som rådde. Det var på en grynna vi vet ska ha funkat för andra som var värd att testa innan hemfärd.
Och mycket riktigt, första driften visade sig resultera i att man fick dra upp sin livs första gös.
Det var nu man börja ana hur detta kunde sluta. Och mycket riktigt efter flera missade feting hugg och 6 uppdragna Gösar senare så var det bara ta tillbaka allt gnäll om gubbfiske man sagt förut till Toni och erkänna att det var fan rätt badass att vertikala med dom grymma hugg som blir med kämpiga fiskar.
Totalt blev det 10 gösar i båten för Krongäddan denna dag och vi ville helt plöttsligt vara ute mer, men det visade sig komma in åskmoln över Mälaren så var bara styra hemåt med ett leende på läpparna av att dragit sin första Gös och att nu kanske regnet kommer så att Gäddorna blir galna igen.

På vägen hem var det dax för oss att se roliga djur igen. Denna gång var det en Ko som tyckte det var bättre med saftigt vass till lunch istl för torra gräset=).
Med denna bild tackar jag för mig. Skitfiske!/ Stefan.


söndag 11 juli 2010

Stekande fiske. 10/7.

Då hade semestern äntligen börjat och vad passade inte då bättre in än att starta den med en tur ut på sjön med Tonis Fox . Vi hade länge velat pröva Mariefred/Stallarholms vattnen utan att behöva stressa igenom ställerna som vi gjort på Sportfiskarn cuperna.
Så vi begav oss iväg för att köra en 6h fiske dag.

Vi började med att beta av Stallarholmens gamla hot spots för att värma upp handlederna med lite sköna snip hugg. Vart runt en 5st landade och ett par missade hugg på första 30min. Gäddorna var riktigt i stöten på shallow beten. Men eftersom ingen över 2kg kom upp så tog vi båten vidare för att beta av ett grund/grynna vi vet levererat 8+ förut.
Men det var stendött så vi begav oss vidare till ett ställe som funkat på tävlingarna.Och det tog inte mer än 1 kast med min Röda slajm G.Tail för att den skulle leverera en 4Kg gädda. Foto sen tillbaka i sköna vattnet med den.
Skönt att få lite storlek så vi stod kvar ett tag med en liten förflyttning på 20m.Vi hade ett riktigt kul fiske där en lång stund med fina yt hugg och gäddor som trodde dom var laxar som flög som galningar efter beterna. Men eftersom huggen började avta så begav vi oss vidare till att pröva djup grynnor i jakten på dom stora som man hört sägnerna om i Mariefred. Men var stendött igen. Grynnorna ville inte funka för oss idag utan högg bara på kupperade vikar och en grundplatta med anslutande vass.
Var ialf rätt så kul fiske idag endå, med skön yt action och pigga gäddor som lurade mig till storleken flera ggr om. Beterna som levererade igår var dessa söta karameller:
Så nu är semestern här alltså och förhoppningsvis hinner man ut lite mer på sjön och till nya orter å sjöar för att rapportera in fina fiskar.
Tills dess Skitfiske! // Stefan.